Sosyal Medya

Güncel

Sıra kamudaki kripto FET֒cülere geldi

FET֒nün devlet içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlar devam ederken sıra “kripto”lara geldi.



FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlar devam ederken sıra bugüne kadar kendini gizlemeyi baÅŸarmış “kripto”lara geldi.

Yeni operasyonlar, tüm bakanlıklarda özellikle üst düzey bürokrasi içinde olduÄŸu tahmin edilen “kripto”ların temizlenmesine yönelik olarak derinleÅŸtirilecek. 

OHAL uygulamasının 3 ay daha uzatılmasıyla, bu operasyonların sonuç alınıncaya kadar sürdürülmesi hedeflendi. 

DERÄ°N TEMÄ°ZLÄ°K 

Bu kapsamda tüm bakanlıklarda tekrar bir FETÖ taraması yapılarak, “kripto” üyelerin tespitine yönelik derinlemesine bir çalışma baÅŸlatılacak. 

Bu kapsamda kendini gizlemeyi baÅŸarmış olan ve yapılan tüm operasyonlara raÄŸmen FETÖ’nün hala kamuda varlığını sürdürmesini saÄŸlayan örgüt elemanlarının ayıklanması hedefleniyor.  

Kendini gizlemeyi baÅŸaran kriptolara yönelik operasyonlarda, istihbarat ve güvenlik birimlerinde yapılan özel çalışmalar sonucunda oluÅŸturulan raporların yanı sıra, itirafçı olup da örgüt ÅŸemasına yönelik bilgi verenlerin ifadelerinden de yararlanılacak. 

İçiÅŸleri Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasıyla ilgili bugüne kadar 113 bin 260 kiÅŸi gözaltına alındı. 

Yaklaşık 745 kiÅŸinin gözaltı iÅŸlemi devam ederken, tutuklu sayısı 47 bin 155. Adli kontrol ile bırakılan 41 bin 499 kiÅŸi ve serbest kalan da 23 bin 861 kiÅŸi var. 863 kiÅŸi de firari durumda. 

Tutukluların 10 bin 732’sini polisler, 168’i generaller olmak üzere 7 bin 463’ünü askerler ve 2 bin 575’ini de hakim ve savcılar oluÅŸturuyor. 

Bu tutukluların arasında 26 bin 177 sivil, 208 de mülki idare amiri bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.